Waarom een filter gebruiken?

Onze mondmaskers hebben een opening voor een filter. Maar is een mondmasker filter nodig?

Mondmasker filters zorgen voor een extra beschermingslaag van je mondmasker. De mondmasker filters zijn nodig om de efficiëntie van je mondmasker te verhogen. Mondmaskers houden speekseldruppels tegen als je spreekt, hoest of niest. Afhankelijk van de stof en aantal lagen houden ze meer of minder tegen, maar laten wel nog kleine druppels door. Onze gecertifieerde NBN filters houden nog veel meer, vooral kleinere druppeltjes tegen. Daardoor ben je 70% beter beschermd dan met een mondmasker alleen.

Heel wat mensen zijn besmet met het coronavirus zonder dat ze het weten. Een mondmasker met filter dragen is de beste manier om jezelf, je vrienden, familie, collega's en iedereen waarmee je in contact komt te beschermen.

Draag dus alsjeblieft zoveel mogelijk een masker MET filter en laten we samen het coronavirus tegenhouden. 

Op zoek naar extra filters voor in je (zelfgemaakt) stoffen mondmasker? 

MONDMASKER FILTER BESTELLEN

 

Hoe steek je de filter in je mondmasker?

Deze filters passen in alle mondmaskers die volgens het patroon van de FOD Volksgezondheid gemaakt zijn. Ze zijn op maat gesneden op 19 x 17,5 cm maar kunnen dus ook perfect bijgeknipt worden voor maskers voor kinderen.

Maar hoe vervang je nu zo'n filter correct in je masker? Hierbij onze tips voor het insteken van een mondmasker filter.

MONDMASKER FILTER KOPEN

 

Hoe een mondmasker filter vervangen?

De bmfabrics mondmasker filters kan je perfect hergebruiken. De filters kan je wassen op 60°C. Om de 4 uur ga je de filters verwisselen voor een andere.

Na 4 uur gebruik, haal je de filter uit het mondmasker. Was grondig je handen voor en na het uithalen van de filter. De verwisselbare filter bewaar je best in een afgesloten zakje. Je kan de filter wassen volgens de instructies.

De nieuwe vervangbare filter stop je in je masker zoals hierboven beschreven.

VERVANGBARE FILTER KOPEN

 

Mondmasker filter kopen

bmfabrics non-woven filters zijn de geschikte manier om je mondmasker efficiënter te maken. Deze herbuikbare filters geven een extra beschermingslaag die de lucht extra filtert en voldoende ademcomfort biedt.

Deze filters passen in alle mondmaskers die volgens het patroon van de FOD Volksgezondheid. Ze zijn op maat gesneden op 19 x 17,5 cm maar kunnen dus ook perfect bijgeknipt worden voor maskers voor kinderen.

  • NBN gecertificeerde filters
  • Filters wassen op 60°
  • Herbruikbare filters, tot 5 keer hergebruiken
  • Past in alle stofmaskers volgens het patroon van de FOD Volksgezondheid
  • 4 uur per gebruik
  • OEKO-TEX gecertificeerd

MONDMASKER FILTER BESTELLEN