Mondmasker bewaren

Je mondmasker correct dragen en wassen is zeer belangrijk om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Maar ook je mondmasker bewaren is van groot belang.

Aangezien je best altijd een mondmasker op zak hebt als je de deur uit gaat, wordt het steeds belangrijker om je mondmasker onderweg veilig te bewaren.

Je mondmasker in je handtas of broekzak stoppen is niet zo’n goed idee, omdat daar bacteriën aanwezig zijn die je op die manier op je gezicht verspreid. Papieren of plastic zakjes kan je moeilijk schoonmaken of hergebruiken.

Gebruikte mondmaskers bewaren doe je daarom best in een stoffen mondmasker zakje dat je met je mondmasker mee kan wassen. Zo zorg je ervoor dat zowel je mondmasker als het zakje schoon is voor je het hergebruikt.

Gebruik je je mondmasker voor korte periodes, dan kan je je mondmasker bewaren in het stoffen mondmasker zakje tot je het opnieuw nodig hebt.

Het mondmasker zakje heeft linten die als een draagriem kunnen gebruikt worden om te bevestigen aan je handtas of rond je pols. Zo is je mondmasker steeds binnen handbereik.

 

Nog enkele tips:

  • Zorg ervoor dat je altijd een mondmasker bij je hebt
  • Bewaar je mondmasker op een vaste en propere plaats
  • Gebruikte maskers leg je best apart, in een gesloten stoffen zak die je mee kan wassen
  • Was je mondmasker en stoffen zakje samen op minstens 60°
  • Raak je mondmasker enkel aan aan de linten of elastiek
  • Was steeds grondig je handen

 

Ontdek onze mondmaskerzakjes