Hoe mondmasker filters wassen?

Je kan de filter vier uur gebruiken. Daarna is het best om de filter om te wisselen voor een andere. Na gebruik en voor het volgende gebruik moeten de filters gewassen worden om ze te desinfecteren.

De filters zijn herbruikbaar en kan je tot vier keer wassen. De filters kan je samen met je mondmasker wassen of apart. Was de filtervelletjes steeds op een hoge temperatuur van 60°C. Wil je je filters nog extra beschermen tijdens het wassen, stop ze dan in een textielzakje.

Laat de filter drogen aan de lucht. Strijken van de filters is zeker mogelijk. Nadat je de filter vijf keer hebt gebruikt, kan je hem sorteren bij het restafval.

 

BESTEL HERBRUIKBARE FILTERS

  

Hoe steek je de filter in je mondmasker?

Het gebruik van een mondmasker met filter wordt sterk aangeraden. Bescherm jezelf en anderen optimaal door een mondmasker met filter te dragen.

Maar hoe vervang je nu zo'n filter correct in je masker? Hierbij onze tips voor het insteken van een mondmasker filter.

MONDMASKER FILTER KOPEN

 

Hoe een mondmasker filter vervangen?

De bmfabrics mondmasker filters kan je perfect hergebruiken. Om de 4 uur ga je de filters verwisselen voor een andere.

Na 4 uur gebruik, haal je de filter uit het mondmasker. Was grondig je handen voor en na het uithalen van de filter. De verwisselbare filter bewaar je best in een afgesloten zakje. Je kan de filter wassen volgens de instructies.

De nieuwe vervangbare filter stop je in je masker zoals hierboven beschreven.

VERVANGBARE FILTER KOPEN

 

Is een mondmasker filter nodig?

Mondmasker filters zorgen voor een extra beschermingslaag van je mondmasker. De mondmasker filters zijn nodig om de efficiëntie van je mondmasker te verhogen. Mondmaskers houden speekseldruppels tegen als je spreekt, hoest of niest. Afhankelijk van de stof en aantal lagen houden ze meer of minder tegen, maar laten wel nog kleine druppels door. Onze gecertifieerde NBN filters houden nog veel meer, vooral kleinere druppeltjes tegen. Daardoor ben je 70% beter beschermd dan met een mondmasker alleen.

MONDMASKER FILTER BESTELLEN

 

Mondmasker filter kopen

bmfabrics non-woven filters zijn de geschikte manier om je mondmasker efficiënter te maken. Deze herbuikbare filters geven een extra beschermingslaag die de lucht extra filtert en voldoende ademcomfort biedt.

Deze filters passen in alle mondmaskers die volgens het patroon van de FOD Volksgezondheid. Ze zijn op maat gesneden op 19 x 17,5 cm maar kunnen dus ook perfect bijgeknipt worden voor maskers voor kinderen.

  • NBN gecertificeerde filters
  • Filters wassen op 60°
  • Herbruikbare filters, tot 5 keer hergebruiken
  • Past in alle stofmaskers volgens het patroon van de FOD Volksgezondheid
  • 4 uur per gebruik
  • OEKO-TEX gecertificeerd

MONDMASKER FILTER BESTELLEN