Hoe stop je een filter in mondmasker?

 

Hoe steek je de filter in je mondmasker?

Het gebruik van een mondmasker met filter wordt sterk aangeraden. Bescherm jezelf en anderen optimaal door een mondmasker met filter te dragen.

Maar hoe vervang je nu zo'n filter correct in je masker? Hierbij onze tips voor het insteken van een mondmasker filter.

 1. Was uitgebreid je handen
 2. Plooi de filter niet!
 3. De filters passen perfect in een masker voor volwassenen.
 4. De afmetingen van de mondmasker filters zijn 19 x 17,5 centimeter. De filter is dus iets langer, dus steek hem juist in je masker door hem eerst even te meten op het masker.
 5. Bij mondmaskers voor kinderen kan hij op maat geknipt worden.
 6. Stop de filter goed in de vier hoeken van het masker.
 7. Trek goed aan de onder en bovenkant om de filter op zijn plaats te steken

Door de onderzoom blijft de mondmasker filter goed op zijn plaats zitten.

De BMF019 mondmasker filters van bmfabrics zijn NBN en OEKOTEX gecertificeerd en conform de normen voor community masks. De filters zijn herbruikbaar en kan je tot 4 keer wassen op 60°.

MONDMASKER FILTER KOPEN

 

Hoe een mondmasker filter vervangen?

De bmfabrics mondmasker filters kan je perfect hergebruiken. De filters kan je wassen op 60°C. Om de 4 uur ga je de filters verwisselen voor een andere.

Na 4 uur gebruik, haal je de filter uit het mondmasker. Was grondig je handen voor en na het uithalen van de filter. De verwisselbare filter bewaar je best in een afgesloten zakje. Je kan de filter wassen volgens de instructies.

De nieuwe vervangbare filter stop je in je masker zoals hierboven beschreven.

VERVANGBARE FILTER KOPEN

 

Is een mondmasker filter nodig?

Mondmasker filters zorgen voor een extra beschermingslaag van je mondmasker. De mondmasker filters zijn nodig om de efficiëntie van je mondmasker te verhogen. Mondmaskers houden speekseldruppels tegen als je spreekt, hoest of niest. Afhankelijk van de stof en aantal lagen houden ze meer of minder tegen, maar laten wel nog kleine druppels door. Onze gecertifieerde NBN filters houden nog veel meer, vooral kleinere druppeltjes tegen. Daardoor ben je 70% beter beschermd dan met een mondmasker alleen.

MONDMASKER FILTER BESTELLEN

 

Mondmasker filter kopen

bmfabrics non-woven filters zijn de geschikte manier om je mondmasker efficiënter te maken. Deze herbuikbare filters geven een extra beschermingslaag die de lucht extra filtert en voldoende ademcomfort biedt.

Deze filters passen in alle mondmaskers die volgens het patroon van de FOD Volksgezondheid. Ze zijn op maat gesneden op 19 x 17,5 cm maar kunnen dus ook perfect bijgeknipt worden voor maskers voor kinderen.

 • NBN gecertificeerde filters
 • Filters wassen op 60°
 • Herbruikbare filters, tot 5 keer hergebruiken
 • Past in alle stofmaskers volgens het patroon van de FOD Volksgezondheid
 • 4 uur per gebruik
 • OEKO-TEX gecertificeerd

MONDMASKER FILTER BESTELLEN